Artemide

Designlampor tillhandahåller alla Artemides belysningsprodukter.
1960 kom deras första lampa Alfa, designad av Ernesto Gismondi och Sergio Mazza.
Artemide Group (ISO 9001 och ISP 17025) med huvudkontor i Pregnana Milanese är en av världens ledande företag inom hem-och offentlig belysning. Artemide är känd för sin filosofi "The Human Light" och är synonymt med design, innovation och Made in Italy.

"Våra kunder söker efter innovation men inte för innovationens skull. Vårt uppdrag är att skapa något som tillfredsställer de mest efterfrågade behoven" - Ernesto Gismondi

The Human Light
"The Human Light" är den vägledande filosofin inom Artemide. Deras sätt att föreställa sig och utforma ljus gav en revolutionerande insikt som förändrat vårt sätt att tänka belysning. Artemides belysning är inte bara föremål av raffinerad design och perfekt teknisk prestanda, de är mycket mer än bara lampor. De är utvecklade av erfarenheterna från människans behov av välbefinnande. Artemide har Sedan 90-talet revolutionerat människors sätt att tänka och utveckla sina produkter med lanseringen av filosofin "The Human Light", som framförallt förespråkas mycket av Carlotta de Bevilacqua. Den vägledande tanken var att utgå från människors behov av ljus, och framför allt hur man ska bemöta behoven hos individer i olika områden och skeden i livet. Med "The Human Light" avser Artemide att illustrera platser, människans aktiviteter och behov av utrymme. Målet är enkelt men samtidigt ytterst komplicerat: Att med belysningens hjälp förbättra livskvaliteten. "The Human Light" är ett nytt sätt att tillverka belysningen där man utgår från människor i deras dagliga aktiviteter, deras humör och bidrar till deras välbefinnande. Artemide använder här denna kompetensen till människans behov av flexibilitet, anpassningsförmåga med maximal visuell precision och minimal förbrukning av resurser.

Utställningar & Ära
Artemide har bidragit till historien inom internationell design med produkter som Eclisse (1967, Vico Magistretti), Tolomeo (1989, Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina) och Pipe (2004, Herzog & de Meuron). De visades alla på Compasso d'Oro Awards. År 1994 mottog Artemide "Compaso D'oro"s karriär pris och europeiska designpriset 1997.

Artemides lampor är på en internationell nivå ansedda som designikoner för modern samtida design. De är utställda i de flesta moderna museer och samlingar av design. (MoMA - New York, Metropolitan Museum of Art - New York, Victoria and Albert Museum - London, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica - Milano, Galleria Nazionale d'Arte Moderna - Rom, Centre Georges Pompidou ECC - Paris).

Artemide har alltid samarbetat med de mest kända internationella designers och främjar aktivt workshops med designskolor (till exempel "Royal College of Art" i London) för att hitta de bästa unga talanger