Céline Wright

Födelse av ett objekt. Från en enkel blyertsteckning som definierar linjerna i ett objekt, Céline Wright skapar en form så som hon vill "unik och levande". Precis som en skulptör, bär designern ut en volym med hjälp av särskilda material som sedan kommer att ge upphov till en form. Med denna form, låter hon saken och ljuset bära henne, enligt en spekulativ och konstnärligt förhållningssätt som gynnar lust och attraktivitet.

"Att driva potentialen i ett material till sitt yttersta, genom experiment och lek, är nödvändigt för mig", säger Céline.

Lampor från Celine Wright är handgjorda och det innebär att produkterna håller en mycket hög kvalitet och att varje lampa är unik. Lamporna ger ett mjukt men rikt ljus. Celine använder sig av enbart naturmaterial och i hennes lampor finns till exempel Japanskt shoji-papper och vit marmorsten.

Celine Wright är en Fransk belysningsdesigner på frammarsch och hon jämförs ofta med några av de absolut största namnen inom området. Céline Wright upptäckte världen av design med sin mamma, och växte upp i bland annat London, Paris och Tokyo, Céline var imponerad av österländsk kultur och det var därifrån hon fick sin kärlek till papper. Tillbaka i Paris, studerade hon vid "École des Arts Applikationer Duperré", samma skola hennes mamma studerade på en generation tidigare.

I Montreuil, nära Paris, arbetar Céline Wright i sin egen verkstad där hon också visar sina skapelser.