Secto Design

Möt tidlösa klassiker!
Secto Designs lampor uppmanar mjukt folk att komma närmare. Träet ger en mjuk lyster för atmosfär och attraktion.

Secto Designs skärmar är tillverkade av PEFC-certifierade, felfri finsk björkfaner som formpressas. Ämnena skärs i lameller, som slipas och slutligen förbinds med hjälp av ringar av flygplansplywood. Lamellerna limmas och spikas till ringarna. Alla lampor kontrolleras noggrant innan de skickas till sina destinationer. Allt arbete utförs i Finland.

Med sin tydliga men intressanta arkitektoniska former så är Secto Designlampor är utrymmen i sig själva. Ljuskällan är gömd inne i skuggan för att förhindra att blända betraktaren. Det varma ljuset som reflekteras från björken betonar utrymme och skapar en inbjudande miljö. Bilder gör inte rättvisa till dessa lampor, de måste upplevas direkt.

Designen av inredningsarkitekt Seppo Koho har en tydlig och enkel skandinavisk känsla som gör lamporna stilsäkra och lätta att placera, kombinationsmöjligheterna är oändliga.

Secto Designs lampor kan ses på många intressanta platser, till exempel Finska ambassader i Brasilien, Pakistan och Kosov. American Express huvudkontor i Sydney, Australien. Museum des Sciences Naturelles i Bruxelles, Belgien. Tallinns flygplats Air Traffic Control Center i Tallinn, Estland. One Madison Park i New York, USA. Heathrow Airport Holdings Head Office i Hounslow, Storbritannien. I den permanenta samlingen på Designmuseet i Helsingfors, Finland och i den permanenta samlingen på Design Post i Köln, Tyskland. I butiken på Museum of Modern Art i New York, USA. Flera internationella flygplatser såsom Oslo Airport, Paris-Charles de Gaulle, Tromsø flygplats Langnes, Münchens flygplats och Göteborg Landvetter Airport, etc.